Élelmiszerek, étrendkiegészítők és élelmiszernyersanyagok (zöldség, gyümölcs, húsok, tejtermékek, tojás, sütőipari alapanyagok és termékek, édesipari termékek, tartósított, fagyasztott és mélyhűtött élelmiszerek, alkoholos és nem alkoholos italok, fűszerek és ízesízők, tea, kávé, méz, száraztészták, gabonafélék és olajos magvak, takarmányok), élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő csomagoló anyagok vizsgálata. 

TARTALOM VIZSGÁLATOK
zsírtartalom
szárazanyag
hamutartalom
savoldhatatlan hamu
sótartalom
cukor és édesítőszer tartalom
kéndioxidtartalom
tojástartalom
illóolajtartalom
jódszám
peroxidszám
etilalkoholtartalom
savtartalom
szorbinsavtartalom
benzoesavtartalo
 ureáz aktivitás
polifenoltartalom
antocianin
flavonoid
vitaminok
nyersrost
dextrin
formaldehid
jódtartalom
szabad zsírsav
észterszám
amilóztartalom
fehérje
telítetlen és telített zsírsavak
elszappanosítási szám
el nem szappanosítható rész
összes nitrogén
refraktív index
ásványi anyagok
szinezékek
víztartalom
tartósító szerek
alkoholtartalom
koffein
konyhasó

SZENNYEZŐ ANYAGOK
hidrogéncinad
toxikus fémek
nitrit
nitrát
növényvédő szerek
dioxinok, furánok
PCB
klórfenolok
toxinok
patulin
nitrozaminok
azoszinezékek
műanyaglágyítók
PAH-ok
gyógyyszer maradványok
metil-alkohol
BTEX